Abrazija kože (oguljotina)

Abrazije su česta pojava. Ne događaju se samo maloj djeci i sportašima već se svakome mogu dogoditi pri radu, kućanskim poslovima, na odmoru, tokom boravka u prirodi ili za vrijeme druženja sa kućnim ljubimcima. Ponekad u žaru sporta ili neke druge aktivnosti nismo ni svjesni da smo ih ”zaradili” sve dok si sami ne vidimo oguljenu kožu ili osjetimo bol nakon završetka aktivnosti.

Abrazije kože su najčešće bezopasna oštećenja gornjih slojeva kože. One ne prodiru dublje od epidermisa, površinskog sloja kože.  Obično su uzrokovane trljanjem kože o grubu površinu ili padom na dlanove, laktove, stražnjicu ili koljena. Abrazije mogu biti i bolne zbog završetaka živaca u koži. Pojavljuju se tako da krvne žilice u koži pucaju i krv lagano izbija na površinu. Zbog svoje velike površine, abrazije se lako onečiste prljavštinom i bakterijama. Zato je jako važno da ih se temeljito očisti, da bi se izbjegle infekcije.

Kako si pomoći?

Dobro operite abraziju (a prije toga sapunom svoje dlanove) pod toplom vodom i prijeđite preko nje antiseptičkom maramicom. Nakon što ste dobro očistili abraziju, namažite SMREKOgold 100% prirodnu mast od smole smreke dva do tri puta na dan u tankom sloju i po potrebi stavite zavoj.

Prema više znanstvenih istraživanja provedenih od 2007. – 2011.g. u Finskoj pod vodstvom dr. med. Arno Sipponena, smola smreke ima odlično antibakterijsko i protuupalno djelovanje, a pored toga:
– podržava sposobnost kože da se obnavlja

– poboljšava prirodnu obranu kože i potiče funkcije kože

– potiče regeneraciju tkiva i stanica

– ublažava bol.

Iskustva upotrebe SMREKOgold 100% prirodne masti smole smreke kod abrazija kože te drugih tegoba, možete pročitati OVDJE.

ovdje narucite prirodnu mast od smole smreke smrekogold

U slučaju jake boli, dugog trajanja simptoma ili sumnje na prijelom, posjetite liječnika!

Oglasi