Bol i upala mišića

SMREKOgold AKCIJA do isteka zaliha!
SAZNAJTE VIŠE

Upala mišića, poznata i pod nazivom “muskulfiber”, javlja se kao osjećaj boli u mišićima koji su bili aktivni tokom fizičkog napora, otprilike dan do dva nakon njegovog završetka. Osim bola, javlja se i kroz zategnutost mišića. Bol je znak preopterećenosti mišića uzrokovanom slabom cirkulacijom, te nedovoljnom opskrbom stanica mišića kisikom.

Upala mišića najčešće se javlja kod sportaša, iako oko deset posto slučajeva upale mišića može biti i znak reumatizma. Bol u mišićima može se pojaviti i nakon ozljede.

Kako ublažiti bolove u mišićima?

• Bolovi u mišićima su najčešće rezultat preopterećenosti mišića i preporuča se odmarati i nikako ne izlagati novim preopterećenjima.

• Prevenirati ih možete redovitom tjelesnom vježbom i održavanjem kondicije. Ona jača mišiće i njihovu pokretljivost. Nakon bavljenja sportom napravite vježbe istezanja.

• Pijte dovoljno tekućine (vode) za vrijeme fizičke aktivnosti i nakon nje.

• Uzimajte dovoljno prirodnog C vitamina i magnezija kroz prehranu.

• Jako djelotvorno i prirodno rješenje za ublažavanje upale mišića je upotreba prirodne masti od smole smreke.

Kako kod upaljenih i bolnih mišića djeluje mast od smole smreke?

– pri nanošenju na kožu smola smreke ne djeluje samo površinski, već ima jak dubinski učinak na mišićno koštani sustav (više o smoli smreke pročitajte OVDJE)

– olakšava bolove

– finski liječnici i znanstvenici na čelu s dr. med. Arno Sipponenom smatraju da aktivne tvari smole smreke mogu stimulirati regeneraciju stanica i tkiva kod čovjeka (više o znanstvenim istraživanjima pročitajte OVDJE)

– smanjuje ukočenost mišića i poboljšava njihovu pokretljivost

– opušta mišiće

– djeluje antiupalno

– pospješuje protok krvi i limfe

– duga tradicija: smolu smreke su protiv bolova, upala i raznih drugih tegoba koristili sjevernoamerički Indijanci, a već je stoljećima vrlo cijenjena i u skandinavskim narodima (više pročitajte OVDJE)

AKCIJA! Od 12.12. do isteka zaliha:
stara CIJENA 94,00 KN  ⇒  nova CIJENA 79,00 KN

ovdje narucite prirodnu mast od smole smreke smrekogold
Naručite brzo i jednostavno klikom na sliku ili 
OVDJE, a platite kod primitka poštom na svoju adresu (pouzećem).

Upotreba SMREKOgold masti od smole smreke

Primjenjujte je na način da je nekoliko puta dnevno u tankom sloju utrljate ili umasirate u kožu na mjestima gdje osjećate bol. Po potrebi preko noći možete upotrebljavati zavoje. Prije primjene masti, očistite kožu toplom vodom. Upotrebljavajte samo potpuno prirodnu mast od smole smreke.

smrekogold-sastojci

Iskustva upotrebe prirodne masti smole smreke kod bolnih i upaljenih mišića te drugih tegoba, možete pročitati OVDJE ili klikom na sliku:

iskustva-smrekogold copy


Zanimljivost: u skandinavskim narodnim medicinama, smola smreke se stoljećima koristila za razne tegobe, među kojima i za bolne mišiće. Ljekovitost smole smreke opisana je i u prvom medicinskom udžbeniku Švedskog Kraljevstva iz 1578. godine.


Pogledajte naš originalni kratki video o smoli smreke:

Oglasi