Prirodni vitamin E

INCI naziv: Tocopherol

Vitamin E dobiven iz prirodnih izvora (hladnim prešanjem pšeničnih klica) duže se skladišti u tjelesnim tkivima od onog sintetski proizvedenog. Stručnim nazivom prirodni tokoferol, ovaj vitamin je jedinstveni antioksidans koji kada se nalazi u masti ili balzamu, štiti stanice kože od prijevremenog starenja i oštećenja te pospješuje zacjeljivanje rana.

Ostale dobrobiti prirodnog vitamina E za kožu:

– potiče obnovu stanica i stoga djeluje na stare i nove ožiljke potičući njihovo brzo zarastanje, vraćajući koži sjaj i ljepotu

– hidratizira kožu

– blagotvoran je za brže i učinkovitije zacjeljivanje opeklina

– pomaže krhkim i lomljivim noktima te smanjuje pojavu zanoktica

– pomaže u izbljeđivanju strija

– pomaže kod suhih i ispucanih usnica

– pomaže koži u proizvodnji kolagena – spoja koji djelotvorno usporava starenje.

prirodni vitamin e

Oglasi